• We recently switched our forum platform. If you experience any issues please email support@crystalfontz.com

CFAH2004A-TMI-JP on LPT does not work

kuba_lysa

New member
I have Crystalfontz CFAH2004A-TMI-JP 20x4 blue display connected on my LPT port and it does not work. Only blue backlight lights and two rows (1,3) are fully lightened, other are characters are off.


I used this schematic connection...

Connection and wiring is 100% OK, when I change to my old 20x4 green LCD with HD44780 compatible controller it works fine.

I tried jaLCDs and LCD Smartie 5.1, both with same result. I'm using WinXP, LPT port is OK (working with old LCD).

any ideas, how to solve it

:confused:

thx...


BTW: sorry for my English, I'm just learning it :)
Looking for additional LCD resources? Check out our LCD blog for the latest developments in LCD technology.
 
Last edited:

CF Support

Administrator
We do not recommend the parallel modules for end-user PC applications. These modules require more extensive wiring knowledge and the proper tools. These modules are primarily intended for OEM (manufacturer) use, and as such, we do not carry any cables, brackets, or serial adapters for these modules.

We do not offer end-user tech support on the CFAH*, CFAG* or CFAP* series modules in PC applications. We will not accept returns on CFAH*, CFAG* or CFAP* modules damaged in an attempt to connect them to a PC.

The serial/USB modules and kits (634, 633, 632 models and kits: http://www.crystalfontz.com/products/select_kit.html) are best suited for PC applications.

Please see this forum thread for our PCuser LCD recommendations:
https://forum.crystalfontz.com/showthread.php?s=&postid=1922

That said, if it is not working, there's a 99% chance that the wiring is *not* correct, or not making electrical contact. Please check, then check again, then check yet again the wiring, as these modules have a very, very low failure rate in a OEM applications.
 
Top